Справа Насірова: на потреби ЗСУ передали 300 тисяч гривень, внесених як застава

Гроші для української армії пішли за ініціативи заставодавця
Справа Насірова: на потреби ЗСУ передали 300 тисяч гривень, внесених як застава
Роман Насіров / Фото: hromadske.radio
8 Червня 2022, 21:25
читать на русском

У вівторок, 7 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід екскерівнику Департаменту Державної фіскальної служби. ВАКС постановив зменшити обвинуваченому суму застави з 7 002 950 грн на 3 398 970 грн.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Хоч у суді і не назвали прізвище обвинуваченого, проте зазначається, що йому інкримінується в пособництві у зловживанні службовим становищем. Ідеться про справу колишнього голови ДФС Романа Насірова та його підлеглого Олександра Новікова, який очолював департамент погашення боргу. Саме Новікову зменшили застави на 3,6 млн грн.

Сума застави у розмірі 300 000 грн, за ініціативою заставодавця, буде перерахована на підтримку Збройних Сил України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, екскерівник Департаменту ДФС обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, ексголова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Читайте також

1