Справа неякісних бронежилетів: досудове розслідування завершено

Про підозру повідомили 8 людям
Справа неякісних бронежилетів: досудове розслідування завершено
Військові (фото: УНІАН)
27 Жовтня 2020, 21:10
читать на русском

Офіс генерального прокурора України повідомив про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення підозрюваним.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

ОГП повідомив про підозру 8 людям, серед яких два генерали та засновник підприємства-виробника бронежилетів, який лобіював через заступника Міністра оборони України інтереси свого підприємства.

Як повідомляє слідство, колишні високопосадовці Збройних Сил України з квітня по червень 2019 року здійснили закупівлю та прийом індивідуального обмундирування – 11 тисяч бронежилетів на суму близько 42 млн грн, які за своїми властивостями не спроможні убезпечити військовослужбовців від уражень вогнепальною зброєю.

Читайте також

Під час досудового розслідування правоохоронці провели 43 обшуки, в ході яких вилучили 11 тисяч бронежилетів. Під час слідчого експерименту було встановлено, що захисні властивості бронежилетів не відповідають заявленим виробником 1-4 класам захисту.

Також проведено 13 судових експертиз, за результатами яких встановлено, що більше 70% бронежилетів прострілюються тими видами зброї, від якої повинні захищати військовослужбовців. У вилучених бронежилетах "Корсар М3с 1-4" за умови намокання змінюється молекулярна структура "кевлару" і втрачаються куленепробивні властивості, через що вони не витримують постріл навіть з пістолету Макарова по першому класу захисту. Окрім цього, через комплектування частини бронежилетів бронеплитами неналежної якості бронежилети четвертого класу захисту прострілюються гвинтівкою та автоматом.

Читайте також

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора України повідомив про підозру колишньому заступнику глави Міністерства оборони України у справі про закупівлю неякісних бронежилетів на 42 млн грн збитків. Його підозрюють у бездіяльності за попередньою змовою, що спричинила тяжкі наслідки.

1