Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою попри COVID-19

Суд пообіцяв забезпечити йому належну медичну допомогу
Важливо
Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою попри COVID-19
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
17 Грудня 2020, 21:41
читать на русском

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

Про це йшлося на сьогоднішньому судовому засіданні, яке транслювалося в YouTube.

Сторона захисту просила суд присяжних змінити запобіжний захід Антоненку через ризик інфікування коронавірусом. Адвокати заявили, що Антоненко має симптоми COVID-19, а у слідчому ізоляторі, де його тримають, зафіксовано випадки інфікування.

Попри свідчення лікаря про проблеми із судинами у підзахисного та про ризики його подальшого тримання в СІЗО, суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту та вирішив залишити Антоненка під вартою.

Однак суд зобов'язав начальника слідчого ізолятора, де тримають Антоненка, забезпечити його право на належну медичну допомогу.

Читайте також

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

А 7 грудня підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, відомого як Riffmaster, залишили під вартою до 19 грудня.

1