Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою та не відпустили на поруки

Наступне засідання відбудеться 10 грудня
Важливо
Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою та не відпустили на поруки
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
7 Грудня 2020, 17:19
читать на русском

Підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, відомого як Riffmaster, залишили під вартою до 19 грудня.

Про це повідомило Суспільне.

Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід Антоненку, захист якого просив про взяття підозрюваного на поруки. Суд відмовив у задоволенні клопотанню про поруки. Відповідно до призначеного раніше запобіжного заходу, Антоненко має перебувати під вартою до 19 грудня.

Адвокат підозрюваного Дмитро Круговий повідомив, що наступне засідання відбудеться 10 грудня, де будуть вирішуватися процедурні моменти. Далі за планом засідання 17 грудня, на якому повинне вирішитись питання про продовження строку запобіжного заходу, який діє до 19 грудня включно.

Читайте також

Ще один адвокат Антоненка Станіслав Кулик вважає, що жоден суддя на наступних засіданнях не зможе підписати рішення про продовження або обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

Ми чекаємо виправдувального вироку, — заявив Кулик.

Також адвокат додав, що судді не пояснюють своїх рішень щодо заборони Антоненку бачитись з сім'єю.

Про готовність взяти Антоненка на поруки заявило близько 20 осіб. Присутні у залі не підтримали відповідне рішення суду та вигукували "Ганьба!".

Також розгляд справи відбувався без участі двох інших підозрюваних - Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, оскільки їх звинувачують у тому ж самому.

Під стінами суду стояло п'ять автобусів з правоохоронцями, а також будівлю оточили спецпризначенці. На підтримку музиканта та військовослужбовця Сил спеціальних операцій ЗСУ Антоненка прийшло понад 50 людей.

Зазначимо, що Антоненко перебуває під вартою вже близько року. Спочатку його звинувачували в організації вбивства Шеремета. Згодом організаторів не встановили.

Пан Антоненко перебуває під вартою вже майже рік і за весь цей час жодних порушень з його боку, ані громадського порядку, ані режиму закладів, де він перебував, ані в судах. До того, і в колегії суддів вже задовольняли такі наші клопотання і ніяких негативних наслідків не було з боку пана Антоненка, - наголосив адвокат Антоненка Кулик.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Дугарь у травні 2020 р. обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 168 тис. гривень.

Кузьменко спочатку відправили до СІЗО, але 11 серпня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Антоненко залишається у СІЗО.

4 вересня суд визначив присяжних у цій справ.

28 вересня розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".