Справа Сівковича: 15 київських компаній працювали на екснардепа-зрадника та ФБ росії (фото)

Свій дохід від комерційної діяльності фірми спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників
Важливо
Справа Сівковича: 15 київських компаній працювали на екснардепа-зрадника та ФБ росії (фото)
Сівкович Володимир Фото: УНІАН
5 Квітня 2023, 21:52
читать на русском

СБУ та ДБР викрили на Київщині 15 компаній, які працювали на колишнього нардепа-зрадника Володимира Сівковича та фсб рф.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Встановлено, що роботу цих підприємств контролює колишній заступник Секретаря РНБО Володимир Сівкович, який підозрюється у державній зраді та шпигунстві.

За даними слідства, саме він курує діяльність так званого "політичного офісу" у Москві, який було організовано за вказівкою фсб.

Завданням цього "офісу" є проведення розвідувально-підривної діяльності проти України, у тому числі координація роботи агентурних мереж у прифронтових районах нашої держави.

Для прикриття злочинних дій та їх фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві.

Ці підприємства здійснюють свою діяльність у сферах торгівлі, фінансів і транспортних перевезень, а також надають ріелторські послуги.

Свій дохід від комерційної діяльності фірми спрямовували на підтримку країни-агресора та її поплічників.

Під час обшуків за адресами підприємств виявлено зброю, документи та інші матеріали із доказами незаконної діяльності Сівковича.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Розслідування проводять співробітники СБУ і ДБР за процесуального керівництва прокуратури.

Нагадаємо, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України був натхненником та організатором силового розгону студентів з Майдану Незалежності у місті Києві в ніч на 30 листопада 2013 року. Слідство встановило, що для цього колишній посадовець вступив у змову з колишнім головою Київської міської державної адміністрації та вплинув на начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в його ж кабінеті.

За даними слідства, Сівкович вмовив правоохоронця видати наказ працівникам міліції про звільнення силовим методом Майдану Незалежності від громадян, що реалізовували своє конституційне право на мирні збори.

Внаслідок виконання цього явно злочинного наказу співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України заподіяли тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 85 громадянам. Близько 300 учасників зборів були витіснені від Монумента Незалежності та пам’ятника засновникам Києва за межі площі у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького та Хрещатик. При цьому правоохоронці перевищували службові повноваження, застосували насильство.

Читайте також

1