Справу голови Чернівецької облради, який вимагав хабар у 400 тисяч доларів, передали до суду

Чиновник встиг отримати 180 тисяч доларів від підприємця
Справу голови Чернівецької облради, який вимагав хабар у 400 тисяч доларів, передали до суду
Долари, гроші (фото: Pexels)
4 Вересня 2021, 17:34
читать на русском

3 вересня 2021 року НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, викритого на отриманні хабаря у розмірі 180 тис. дол. США. Злочин був вчинений у 2019 році.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Як з'ясувало слідство, колишній голова Чернівецької обласної ради (обіймав посаду на момент вчинення злочину) у липні 2019 року за нагороду у розмірі 400 тисяч доларів США пообіцяв підприємцю посприяти у передачі в оренду оздоровчого комплексу "Брусниця".

Так, впродовж серпня-жовтня 2019 року голова Чернівецької облради одержав від підприємця частину коштів у розмірі 180 тис. дол. США.

В лютому 2020 року НАБУ і САП обом особам повідомили про підозру: експосадовцю – у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, приватному підприємцю - за ч. 4 ст. 369 КК України.

25 січня 2021 року обом підозрюваним відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Колишній чиновник та підприємець ознайомлювалися з матеріалами справи сім місяців

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника, начальника Льотного училища ЛА НАУ, на хабарі у 20 тисяч доларів США.

Читайте також

1