США можуть виділити для України ще майже 14 мільярдів доларів

З цієї суми 11,7 млрд доларів підуть на додаткову безпекову та економічну допомогу
США можуть виділити для України ще майже 14 мільярдів доларів
Конгрес США Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
3 Вересня 2022, 12:02
читать на русском

Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити 13,7 мільярда доларів США для боротьби з продовженням військового вторгнення росії в Україну в рамках законопроєкту про короткострокове фінансування.

Про це повідомляє видання THE HILL.

Зазначається, що з цієї суми 11,7 млрд доларів будуть направлені на додаткову безпекову та економічну допомогу для України, а ще два мільярди - на підтримку внутрішніх поставок енергії, щоб компенсувати наслідки війни на світовому енергетичному ринку.

У Білому домі заявляють, що кошти необхідні, щоб підтримувати темпи допомоги Україні протягом перших трьох місяців 2023 фінансового року, який починається на початку жовтня.

Очікується, що Конгрес ухвалить продовжену резолюцію про фінансування уряду на короткостроковій основі, щоб дати законодавцям більше часу для досягнення згоди щодо більшого фінансування.

Окрім збільшення фінансування для України, Білий дім також просить Конгрес дозволити додаткові мільярди фінансування для боротьби федерального уряду з пандемії COVID-19, боротьби з мавпячою віспою та ліквідації наслідків стихійного лиха в рамках постійної резолюції. Запит на екстрене фінансування становить 47,1 мільярда доларів.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джо Байдена у серпні вирішила сформувати місію допомоги Україні та призначити генерала, який буде відповідальним за неї.

1