США не рекомендують громадянам відвідувати Росію через тероризм та переслідування

Через обмежені можливості посольства не зможуть надавати допомогу громадянам США в Росії
США не рекомендують громадянам відвідувати Росію через тероризм та переслідування
Прапори Росії і США (фото: picabu)
29 Червня 2021, 11:48
читать на русском

Державний департамент США не рекомендує своїм громадянам відвідувати Росію через ймовірність переслідування, тероризм та низку інших причин.

Про це йдеться на сайті Держдепу.

Не подорожуйте до Росії через тероризм, переслідування з боку російських правоохоронців, обмежені можливості посольства надавати допомогу громадянам США в Росії та довільне застосування місцевого законодавства. Перегляньте подорожі (до Росії - ред.) через COVID-19 та пов'язані з цим обмеження на в'їзд, - йдеться у повідомленні.

Також у Держдепі зазначили, що раніше громадяни США, включно з колишніми і нинішніми урядовцями, військовими, бізнесмена та громадянами, які відвідують або проживають на території РФ, вже були вибірково допитані та піддавалися погрозам з боку російських посадовців.

Водночас громадян США заарештовували за вигаданими звинуваченнями, відмовляли у прозорому зверненні та засуджували під час таємних судових процесів.

Нагадаємо, що американський президент Джо Байден після зустрічі із Володимиром Путіним розповів подробиці їхньої розмови у Швейцарії. За його словами, Росія не може диктувати, що відбувається у світі.

Читайте також

1