США ніколи не погодяться на ульмативні вимоги Росії щодо України і НАТО - Арахамія

Важливо
Президент США чітко заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України
Важливо
8 Грудня, 16:10

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що США ніколи не підуть на поводі ультимативних вимог Росії про перегляд глобального порядку денного. Це й стосується питання євроатлантичної інтеграції України.

Про це Арахамія сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи онлайн-переговори президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна.

Американська сторона ніколи не погодиться на ультимативні вимоги про перегляд глобального порядку денного й усталених міжнародних правил, які висуває російська сторона, зокрема з питання про Україну та НАТО, -  сказав народний депутат.

За його словами, за результатами зустрічі Байдена і Путіна стало також зрозуміло, що "будь-які дії стосовно Росії та захисту від Росії будуть виключно спільними та скоординованими для всіх у Європі, що і є ключовою метою президента Байдена – діяти спільно із союзниками, щоб це було максимально переконливо для Росії".

Арахамія вважає, що Байден чітко заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. При цьому США забезпечать посилення всіх держав східного флангу НАТО.

Ми вдячні американській стороні за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за послідовні зусилля щодо забезпечення деескалації та довготривалої стабільності в нашому регіоні, - наголосив "слуга".

Нагадаємо, що у вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін провели захищений відеодзвінок. Штати висловили стурбованість російськими діями на кордоні з Україною, обговорили кібернетичні та регіональні проблеми.

Читайте також