В Офісі президента пояснили, чому не коментують переговори Байдена і Путіна

Реакція ОП буде після розмови українського президента з американським лідером
Важливо
В Офісі президента пояснили, чому не коментують переговори Байдена і Путіна
Офіс президента України (фото: Парламент UA)
8 Грудня 2021, 15:19
читать на русском

В Офісі президента чекають на розмову Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом. Саме тому не коментують переговори президента США та президента РФ Володимира Путіна.

Про це сказав прессекретар президента Сергій Никифоров у коментарі "Українській правді".

Реакція Офісу президента буде після розмови Зеленського з президентом США Байденом. Публічні комюніке не віддзеркалюють двох годин розмови, тому давайте все йтиме своєю чергою – і вже, коли отримаємо інформацію з перших вуст, а не з комюніке чи через ЗМІ, тоді і будемо реагувати, - сказав речник.

Своєю чергою Никифоров нагадав, що Зеленському телефонував державний секретар США Ентоні Блінкен перед розмовою Байдена і Путіна та пробрифінгував про це. Речник Зеленського наголосив, що в "України є повна довіра до її партнерів".

За його словами, жодного перенесення дзвінка Байдена і Зеленського не було. Мовляв, була домовленість, що розмова відбудеться після переговорів Байдена і Путіна. Відтак, дзвінок запланований на 9 грудня.

Наразі невідомо, у якому форматі відбудуться перемовини Зеленського і Байдена - чи буде це телефонний дзвінок, або ж відеодзвінок.

Нагадаємо, що напередодні запланованої розмови Байдена та Путіна відбулася розмова українського президента Володимира Зеленського з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували, чого очікують від розмови президентів США та Росії 7 грудня. Про результати зустрічі читайте за посиланням.

Читайте також