США підтримало дії України у затримані експосадовців ПриватБанку

Це важливий крок у боротьбі із корупцією
США підтримало дії України у затримані експосадовців ПриватБанку
ПриватБанк (фото: ЕП)
24 Лютого 2021, 09:52
читать на русском

Посольство США в Україні підтримало дії правоохоронних органів щодо колишніх посадовців ПриватБанку, назвавши таке рішення -  важливим кроком в боротьбі з корупцією.

Про це посольство написало у своєму Facebook.

Вітаємо НАБУ, ОГП та Україну за рішучі дії проти колишніх посадовців ПриватБанку, яким повідомили підозри у розтраті мільйонів гривень українських платників податків. Такі відважні дії є важливим кроком у боротьбі з корупцією, - повідомило посольство.

Читайте також

Нагадаємо, 22 лютого перший ексзаступник голови правління планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра.

Детективи НАБУ звернулися до Державіаслужби, щоб затримати літак. Відтак його посадили в аеропорту "Бориспіль", після чого правоохоронці розпочали слідчі дії — експосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Ексголові правління та посадовиці банку про підозру повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, а саме — надіслано поштою, оскільки місцезнаходження підозрюваних не встановлено.

Вирішується питання про обрання затриманому експершому заступнику голови правління банку запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

1