США продовжили ще на рік право українських громадян перебувати в країні

Рішення по кожному з таких громадян прийматиме Департамент нацбезпеки
США продовжили ще на рік право українських громадян перебувати в країні
Україна і США (фото: picabu)
14 Березня 2023, 15:31
читать на русском

Рішення стосується тих, які прибули до США після початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України ще до відкриття програми "Об'єднуючись для України", в межах якої українські громадяни отримували дворічний дозвіл на перебування в країні. Зазначається, що приблизно 20 тисяч українців, котрі прибули раніше за них, зазвичай отримували дозвіл залишитися лише на один рік.

Про це повідомило видання Associated Press.

Протягом наступних чотирьох тижнів Департамент нацбезпеки США розглядатиме справи українців, які відповідають умовам, починаючи з тих, хто прибув найраніше.

Нагадаємо, у США підприємці організували благодійну організацію "1К", яка надсилає 1000 доларів фінансової допомоги українським родинам, які постраждали від війни. Завдяки широкому розголосу до кампанії долучаються бізнесмени, стартапери й венчурні капіталісти - вже зібрано мільйони пожертв, що будуть спрямовані для близько 5000 українських сімей.

Подати заявку на отримання 1000 доларів можна за посиланням, її варто уважно заповнити й відправити. Звичайно, що не кожна родина отримає фінансову допомогу, однак ті, хто все ж матиме право на 1000 доларів, зможуть витратити гроші на власний розсуд без необхідності надсилати чеки чи робити звіт.

Читайте також