США вимагає від Росії впустити Червоний Хрест на Крим та Донбас

Це має вирішальне значення для переговорів
США вимагає від Росії впустити Червоний Хрест на Крим та Донбас
Червоний Хрест (фото: Mustang Wanted)
10 Грудня 2020, 21:01
читать на русском
США закликають Росію забезпечити безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) по всій території України, включаючи тимчасово окупований Крим.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Зусилля МКЧХ з полегшення людських страждань та робота СММ ОБСЄ із забезпечення прозорості, що стосується ситуації на місцях, мають вирішальне значення зі створення простору для переговорів щодо припинення керованого Росією конфлікту на Сході України - прогрес і розвиток, який ми усі бажаємо у найближче майбутнє. Ми закликаємо Росію сприяти доступу обох організацій до всіх регіонів України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим, - заявив він.

Читайте також

Американський дипломат відзначив важливу роль МКЧХ, яку він виконує у сферах розмінування, пошуку зниклих безвісти, полегшенні впливу пандемії коронавірусу, покращенні доступу до питної води в охоплених конфліктом районах тощо.

Нагадаємо, що раніше ОБСЄ планувало поширити на Схід України ініціативу щодо контролю за контрабандою стрілецької зброї.

1