США вже знають про результати "референдумів" на окупованих територіях

Представники російської влади вже встановили, якими мають бути показники щодо явки виборців
США вже знають про результати "референдумів" на окупованих територіях
Джо Байден / Фото: Білий Дім
24 Вересня 2022, 13:26
читать на русском

Сполучені Штати Америки вже мають дані про те, якими будуть результати "референдумів" щодо приєднання до складу РФ на окупованих територіях України.

Як заявила речниця Білого Дому Карін Жан-П’єр, результати "референдумів" на тимчасово окупованих територіях будуть сфальсифіковані.

Ми знаємо, що результати цих псевдореферендумів будуть маніпулятивними. Ми маємо інформацію, яка підтверджує, що представники російської влади вже встановили, якими мають бути показники щодо явки виборців, а також результатів голосувань, - сказала речниця.

За її словами, в окремих регіонах окупаційна влада вже визначила конкретні цифри фейкових голосувань – у межах 75% за нібито "приєднання" до РФ.

Карін Жан-П’єр наголосила, що США не визнає результатів цих фейкових "референдумів". Оскільки Америка не підтримує анексію, а це позиція не лише Білого дому. Її поділяють також лідери G7, які напередодні виступили з такою ж заявою.

Своєю чергою президент США Джо Байден заявив, що Штати ніколи не визнають результати фейкових референдумів на окупованих територіях України. При цьому росія зухвало порушує статут ООН.

Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію як щось інше, крім частини України. Російські референдуми є обманом – фальшивим приводом для спроби силою анексувати частини України, грубо порушуючи міжнародне право, зокрема Статут ООН, — зазначив американський лідер.

За його словами, США продовжать працювати із союзниками над додатковими економічними санкціями.

США підтримують наших партнерів і кожну націю, яка поважає основні принципи статуту ООН, у відкиданні будь-яких сфабрикованих результатів, які оголосить Росія. Ми продовжимо підтримувати українців і надавати допомогу, — додав він.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 вересня, на окупованих росією українських територіях розпочалися так звані "референдуми". Колаборанти почали ходити по будинками, "наполегливо пропонуючи" проголосувати одному члену родині за усіх.

Читайте також

1