США запустили у космос ракету військово-космічної розвідки

Компанія планує запустити на орбіту ще шість ракет
США запустили у космос ракету військово-космічної розвідки
Ракета США (фото: space)
12 Грудня 2020, 03:07
читать на русском
Компанія United Launch Alliance (ULA) успішно запустила ракету-носій Delta IV Heavy із супутником у рамках місії NROL-44 Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO).

Про це повідомляє портал Space.

Запуск ракети із супутником Національного управління військово-космічної розвідки США відбувся на космодромі у штаті Флорида у п’ятницю, о 3:09 за київським часом.

Перший запуск Delta IV Heavy був запланований ще 26 серпня. Проте за останні декілька місяців запуск ракети-носія відкладався через ряд причин, серед яких були й технічні проблеми з самою ракетою.

Компанія ULA планує до 2023 року запустити на орбіту ще шість ракет.

Читайте також

Нагадаємо, що 10 грудня президент Ізраїлю Реувен Рівлін заявив, що країна хоче відправити на Місяць космічний корабель "Берешіт 2" (Beresheet 2) до 2024 року. Проєкт вартістю 100 мільйонів доларів, що фінансується здебільшого за рахунок донорів та реалізується космічним агентством Ізраїлю, спрямований на наукові дослідження.

А 20 жовтня космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Черговий запуск є кроком до забезпечення доступу до швидкісного інтернету у місцях, де його раніше не було, де доступ був ненадійним, дорогим або зовсім недоступним.

1