Стала відома кількість жертв рашистів серед українських дітей

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Стала відома кількість жертв рашистів серед українських дітей
Діти, війна Фото: facebook.com/dmytro.lubinets
27 Вересня 2022, 22:12
читать на русском

Від початку війни в Україні рашисти вбили 395 дітей та поранили понад 776.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Станом на ранок 27 вересня 2022 року більше ніж 1171 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 395 дітей загинуло та понад 776 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 401, Харківській - 231, Київській - 116, Миколаївській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 55, Запорізькій - 47, Дніпропетровській - 26.

Вчора, 26 вересня, 13-річна дівчинка загинула внаслідок обстрілу ворогом м. Первомайський Харківської області. Також у Красногорівці Донецької області поранення отримала 13-річна дівчина внаслідок артобстрілу.

Своєю чергою на початку квітня загинуло троє дітей внаслідок обстрілів окупантами м. Рубіжне Луганської області.

В ході фіксації злочинів, вчинених окупантами, встановлено, що 5 березня внаслідок обстрілу с. Бузова Київської області отримала поранення малолітня дівчинка. Також під час фіксації фактів збройної агресії встановлено, що 7 березня через обстріли м. Золочева Харківської області травмовано 17-річного підлітка, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки перехопила документи терористичної організації "ДНР", які регламентують залучення неповнолітніх громадян до участі у фейковому референдумі РФ на тимчасово окупованій території Донеччини.

1