Стала відома криптовалюта, яка може обігнати біткоїн

Інвестори в цілому згодні з оптимістичними прогнозами
Стала відома криптовалюта, яка може обігнати біткоїн
Криптовалюта Фото: Worldspectrum з Pexels
22 Жовтня 2021, 22:00
читать на русском

Найпопулярнішою криптовалютою, яка замінить біткоїн, може стати Ethereum.

Про це заявив співзасновник цієї криптовалюти Віталій Бутерін.

Згідно з його заявами, вже дуже скоро Ethereum обжене біткоїн за ринковою капіталізацією, яка на сьогодні становить 429 млрд доларів (а у біткоїна - більш як 1 трлн доларів).

За розрахунками Бутеріна, Ethereum зможе замінити біткоїн в якості надійного засобу для збереження капіталу інвесторами. При цьому такі перспективи стали можливі після активації EIP-1559 в ході хардфорка London.

Остаточно ж перевага Ethereum перед біткоїном сформується після переходу на протокол 2.0, який дозволить Ethereum перейти на консенсус Proof-of-Stake (PoS) з нинішнього Proof-of-Work (PoW).

Це зробить блокчейн цієї криптовалюти зручнішим для користувачів і дозволить остаточно позбутися від дрібних проблем мережі.

Що думають на ринку криптовалют

Інвестори в цілому згодні з оптимістичними прогнозами Бутеріна. Виходячи з результатів опитування CoinShares Digital Asset Bi-Monthly Fund Manager Survey, 42% інвесторів вважають Ethereum криптовалютою з найкращими перспективами розвитку. Водночас у світле майбутнє біткоїна вірять тільки 18% опитаних.

При цьому учасники опитування вважають, що на сьогодні обидві криптовалюти займають вагоме місце на ринку - і в біткоїни, і в Ethereum вкладаються майже по 30% інвесторів.

Мільярдер Марк Кьюбан в ефірі CNBC заявив, що криптовалюта Ethereum є однією з найбільш привабливих криптовалют для інвестицій. Уже сьогодні Ethereum коштує понад 3500 доларів. В той самий час, на ринку звучать прогнози зростання курсу до 10 тисяч доларів.

Своєю чергою колишній топменеджер Goldman Sachs і макроінвесторів Рауль Пал в подкасті Bankless спрогнозував зростання курсу Ethereum до позначки 20 тисяч доларів.

Все, що я зробив, це порівняв графіки. Вони ідеально збігаються і пророкують ціну Ethereum у 20 тисяч доларів. Не надто складний аналіз, але, як на мене, виглядає цілком правдоподібно, - заявив Пал.

Він впевнений, що зростання попиту на Ethereum посприяє розвиток децентралізованих фінансів і невзаємозамінних токенів.

Нагадаємо, що українські IT-бізнесмени Богдан Прилепа і Микола Удянський розповіли про старт нової української криптовалютної біржі Qmall, яка почне роботу вже в листопаді.

Читайте також

1