Криптовалютна біржа Qmall почне роботу в Україні вже в листопаді

Qmall буде першою українською криптобіржою, повністю регульованою НБУ і Мінцифри
Ексклюзив
Криптовалютна біржа Qmall почне роботу в Україні вже в листопаді
Біржа (Фото: pexels)
21 Жовтня 2021, 14:02
читать на русском

Українські IT-бізнесмени Богдан Прилепа і Микола Удянський розповіли про старт нової української криптовалютної біржі Qmall, яка почне роботу вже в листопаді.

Про це пише Парламент.ua.

Як пояснили нашому виданню обидва співрозмовники, ініціатором створення і розробником нової криптобіржі стала компанія Prof-IT, що спеціалізується на розробці блокчейн рішень і криптовалютних бірж по всьому світу. Нині розробка Qmall (qmall.io) вже вийшла на фінішну пряму, а CEO проєкту буде Богдан Прилепа. Біржа почне працювати в листопаді 2021 року, а презентація відбудеться на BlockchainUA в Києві 3 листопада.

За платежі і поповнення відповідатиме IBOX Bank саме через мережу їх терміналів, а це близько 10 тисяч точок, - розповідає бізнесмен про можливості нової біржі. - Клієнт отримає можливість поповнювати гривневий рахунок за 20 секунд, ввівши тільки семизначний його номер. Це буде зручно, легко і доступно!

При відкритті рахунку клієнти біржі зможуть отримати банківські карти прив'язані до аккаунту, де без будь-яких проблем буде проводитися конвертація криптовалюта в гривню і оплата будь-яких послуг.

Проєкт унікальний тим, що це буде перша українська біржа, повністю регульована Мінцифри і Нацбанком, також ми розробляємо серйозну платформу для одного з міністерств, поки залишимо інтригу, це буде великий прорив для України, - підкреслив Прилепа (досьє Богдана Прилепи).

Біржа Qmall

Співвласником проєкту Qmall (qmall.io) також є IT-бізнесмен Микола Удянський, учасник топ 100 найбагатших українців 2021.

Повне управління проєктом буде під контролем Прилепи та міжнародної компанії Prof-IT оскільки я з рештою команди в процесі запуску ще трьох бірж в Австрії, Англії та Малайзії - підкреслив Удянський (досьє Миколи Удянського).

На думку бізнесмена, легальна українська криптобіржа - mast have для цивілізованої країни, яка не хоче піддавати своїх громадян ризиків торгівлі на іноземних майданчиках.

Трапляється, що іноземні біржі заморожують аккаунти українців і люди не можуть отримати свої гроші. Рахунки іноземців часто атакують хакери. А пред'являти претензії в таких випадках українцям марно, вони зазнають фінансових втрат, за які немає відповідальних. Тому у Qmall буде офіс в Україні, її робота буде прозорою, зрозумілою і законною, що має гарантувати безпечні інвестиції і розрахунки в криптовалюті, - переконаний Удянський.

Плюсом вітчизняної біржі буде також навчання на курсах торговельних операцій і підвищення фінансової грамотності українців, - додає Богдан Прилепа. - адже не секрет, що більшість наших співвітчизників поняття не мають про те, що таке криптовалюта, як нею користуватися і чому це необхідно в сучасному цифровому світі. Це завдання вирішуватимуть дві наші компанії - cryptology.key і проєкт 001k.

Нагадаємо, що експерт у галузі ІТ-технологій Богдан Прилепа вважає, що українські висококласні ІТ-фахівці легко працевлаштовуються у провідні вітчизняні та іноземні компанії і отримують чималі зарплати.

Читайте також наш матеріалТенденції крипторинку: що таке стейблкоїни і чи загрожують вони світовій фінансовій стабільності.

Читайте також

1