Талановитих українських фахівців ІТ-галузі визнають за кордоном – Прилепа

Висококласні українські спеціалісти-айтішники користуються попитом на міжнародному ринку праці
Талановитих українських фахівців ІТ-галузі визнають за кордоном – Прилепа
ІТ-фахівець (Фото: Flicr)
23 Березня 2021, 16:50
читать на русском

Українські висококласні фахівці в галузі ІТ легко працевлаштовуються у провідні вітчизняні та іноземні компанії і отримують чималі зарплати.

Про це виданню VGORODE розповів співзасновник міжнародної ІТ-компанії Prof-IT, експерт у галузі ІТ-технологій Богдан Прилепа.

Прилепа (досьє Богдана Прилепи) навів статистику, згідно з якою із 200 тисяч українських ІТ-фахівців близько 70% живуть в Києві, Харкові та Львові – містах-мільйонниках, які швидко розвиваються. Також привабливим для українських фахівців залишається переїзд до ще більш комфортних для ведення бізнесу країн Європи, Азії та Америки.

Очевидно, що люди і компанії тягнуться до міст, які швидко розвиваються і мають найпрофесійніший кадровий резерв. До слова, саме в Києві знаходяться R & D центри світових брендів, як Samsung, Huawei або NetCracker. Також, в Києві діє понад 40% всіх компаній з розробки програмного забезпечення України, - сказав Прилепа.

За словами експерта, важливим фактором під час ухвалення українськими фахівцями рішення про переїзд за кордон, є нестабільна ситуація в галузі та бажання заробляти більше.

Відкриття і ведення будь-якого бізнесу в країні - це адміністративний кошмар, що потопає в бюрократії, і процес, що вимагає великих фінансових витрат. При цьому немає адекватної підтримки з боку держави, - вважає Прилепа.

Читайте також

Він підкреслив, що через відсутність комфортних умов для роботи айтішників і компаній саме на українському ринку, багато великих компаній і перспективні розробники виїжджають з України в Європу, США або Дубай.

Там додатково фінансово підтримують і належно оцінюють висококласних фахівців, тому часто ми можемо спостерігати, як той чи інший проект має колосальний успіх за кордоном - додав Прилепа.

Нагадаємо, раніше Прилепа розповів, що ІТ-бізнес успішно функціонує у дистанційному форматі, тому світова пандемія Covid-19 жодним чином не вплинула на ефективність роботи айтішників.

1