Карантин не заважає роботі ІТ-галузі - експерт

ІТ-бізнес успішно перейшов на дистанційну форму роботи під час пандемії
Карантин не заважає роботі ІТ-галузі - експерт
Фото: Kaushal Moradiya з Pexels
19 Березня 2021, 16:00
читать на русском

ІТ-бізнес успішно функціонує у дистанційному форматі, тому світова пандемія Covid-19 жодним чином не вплинула на ефективність роботи айтішників.

Про це повідомили Подробности.

Співзасновник компанії Prof-IT Богдан Прилепа (досьє Богдана Прилепи) підкреслив, що в умовах жорстких локдаунів, ІТ-сфера України практично не постраждала, а алгоритми роботи не змінились. Більшість фахівців успішно працює з дому, хоча, за першої ж можливості, планує повернутися до офісів.

Міжнародні гіганти навіть виділяли кошти на облаштування домашніх робочих місць співробітникам, ми також створюємо відповідні умови і намагаємося не зменшувати темпи. В нашій компанії працюють люди більше, ніж із восьми країн світу, і це не лише жителі країн колишнього СНД, а і громадяни азійських країн, і країн Ближнього Сходу, але якщо це можливо реалізувати, ми надаємо перевагу роботі в офісі, - розповів експерт.

Читайте також

Прилепа нагадав, що питання віддаленої роботи у сфері ІТ було актуальним задовго до початку коронакризи. Багато компаній експериментували з офісним варіантом роботи та віддаленим, але відтоді, як робота вдома стала швидше необхідністю, ніж вибором, співробітники переважно облаштували собі робочі місця і вже не бачать сенсу витрачати час та зусилля на поїздки в офіси.

Також важливим фактором дотримання карантину є те, що ІТ - це доволі специфічний ринок і якщо в команді хтось захворів, то замінити його дуже складно, а ризики часом бувають великими, адже є жорсткі умови контрактів, особливо з закордонними клієнтами, - додав Прилепа.

Експерт переконаний, що коли світ подолає Covid-19, життя вже не буде таким, як раніше і нам слід звикати до змін вже зараз.

Нагадаємо, раніше Прилепа розповів про перспективи легалізації цифрових архівів і переходу до блокчейну в Україні.  За словами айтівця, віртуальні активи розвиваються в світі досить потужно і легалізація криптовалюти дасть Україні нові інвестиції та економічне піднесення.

1