Нова криптовалютна біржа Qmall запрацює в Україні - Прилепа

IT-компанія Prof-IT закінчить розробку у листопаді цього року
Нова криптовалютна біржа Qmall запрацює в Україні - Прилепа
Богдан Прилепа Фото: uk.wikipedia.org
18 Жовтня 2021, 16:37
читать на русском

Український IT-бізнесмен Богдан Прилепа анонсував запуск першої криптовалютної біржі Qmall, яка буде повністю регульована Мінцифрою і Нацбанком.

Про це пише РБК-Україна.

За словами експерта, міжнародна компанія Prof-IT, яка спеціалізується на розробці блокчейн-рішень і криптовалютних бірж по всьому світу, вже завершує розробку Qmall. Це має статись вже у листопаді цього року. При цьому презентація проєкту відбудеться на BlockchainUA 3 листопада у Києві.

Унікальність проєкту в тому, що це буде перша українська біржа, повністю регульована Мінцифри і Нацбанком, також ми розробляємо серйозну платформу для одного з міністерств, поки залишимо інтригу, це буде великий прорив для України, - сказав Прилепа.

На думку IT-бізнесмена, українська легальна криптовалютна біржа обов'язково потрібна, оскільки на закордонних біржах торгувати небезпечно. Також відомі випадки, коли там заморожують рахунки й виникають проблеми з отриманням грошей. На таких біржах часто відбуваються внутрішні хакерські атаки.

Відтак, вкрай потрібно, аби була українська криптобіржа зі своїм офісом в країні. Це додасть гарантії безпечного інвестування та безпечної роботи з криптовалютою в Україні.

Крім того, плюсом вітчизняної біржі буде навчання трейдинговим операціям і підвищення фінансової грамотності при роботі з криптовалютою і візьме на себе це завдання дві компанії це cryptology.key і проект 001k. Адже в планах нашої компанії є створення курсів для фінансової грамотності та навчання торгівлі на біржі. Нарешті, на такій біржі не буде монет, які були створені тільки для того, щоб шахрайством виманювати у людей гроші, - наголосив Прилепа.

Відзначимо, що співвласниками проєкту Qmall є Богдан Прилепа та IT-бізнесмен Микола Удянський. Водночас Prof-IT також зараз в процесі запуску ще трьох бірж в Австрії, Англії та Малайзії.

Нагадаємо, що експерт у галузі ІТ-технологій Богдан Прилепа вважає, що українські висококласні ІТ-фахівці легко працевлаштовуються у провідні вітчизняні та іноземні компанії і отримують чималі зарплати.

Читайте також наш матеріал: Тенденції крипторинку: що таке стейблкоїни і чи загрожують вони світовій фінансовій стабільності

Читайте також