IT-бізнесмен Удянський розповів, чим корисна криптобіржа для українців

Криптовалютою зможе користуватись кожен українець
IT-бізнесмен Удянський розповів, чим корисна криптобіржа для українців
Микола Удянський (фото: facebook)
6 Жовтня 2021, 12:02
читать на русском

На сьогодні в Україні функціонує кілька великих криптобірж, які торгують цифровою валютою. При цьому користування такими платформами не таке вже й складне, а будь-який українець зможе це зробити.

Про це розповів український IT-бізнесмен Микола Удянський, пише Цензор.нет.

За його словами, точну кількість бірж назвати складно, оскільки багато хто з цих майданчиків не зареєстровані в Україні, але при цьому працюють з гривнею.

Для чого вони потрібні? У першу чергу для торгівлі криптовалюта і виведення її в фіат. Існують, звичайно, ще онлайн-обмінники і криптомати, але вони виконують обмежений набір функцій. Наприклад, обмінники використовують для швидкого перекладу криптовалюти в гривню. А біткоїн-банкомати - для поповнення біткоїн-гаманця, - зазначив експерт.

Микола Удянський пояснив, що криптобіржі - це повноцінна криптовалютна платформа з великим спектром додаткових функцій, на зразок деривативів. Кажучи простіше, криптобіржа - це цифровий аналог фондової біржі, але торги не акціями, а токенами.

Крім цього, IT-бізнесмен наполягає на тому, то простим українцям не потрібно боятися незнайомих термінів, адже насправді працювати з можливостями криптобіржі не так вже й складно.

Насправді все не так складно, як здається. Ще років 10 років тому, до появи криптобірж, криптовалюти були долею гиків. Процес купівлі і зберігання біткоїнів був неймовірно заплутаним і вимагав різних технічних знань. Але ці часи канули в "лєто". Індустрія встала на шлях mass adoption і намагається максимально все спростити, - розповів Удянський.

Наразі криптобіржі почали активно співпрацювати з банками та з різними платіжними системами на кшталт Visa і Mastercard, аби полегшити покупку і використання цифрових валют. У колаборації вони випускають програми та платіжні картки, які мають на своєму балансі криптовалюту, але вільно конвертуються під час розрахунків в ту ж гривню.

Тобто людина може придбати, наприклад, біткоїни, а потім в будь-який момент витратити їх, просто приклавши картку або смартфон до термінала в магазині або кафе, - пояснив експерт.

Підсумовуючи, IT-експерт наголосив, що у разі остаточної легалізації криптовалюти, біржі зможуть відмовитися від посередників і надаватимуть свої послуги безпосередньо. Це відповідно буде простіше, швидше і дешевше, ніж зараз.

Нагадаємо, закон про легалізацію криптовалюти, який Верховна Рада ухвалила 8 вересня, у кращому випадку запрацює лише через рік.

Український IT-підприємець Микола Удянський вважає, що законопроєкт "Про віртуальні активи" надасть юридичний статус криптовалюті, а міжнародні криптобіржі зможуть вийти на український ринок.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта в законі: навіщо Рада прийняла законопроєкт про віртуальні активи

Читайте також

1