Законопроєкт про віртуальні активи надасть юридичний статус криптовалюті - Удянський

В Україні з'явиться новий орган - Національна служба з регулювання обігу віртуальних активів
Ексклюзив
Законопроєкт про віртуальні активи надасть юридичний статус криптовалюті - Удянський
Криптовалюта (Фото: pexels)
13 Вересня 2021, 10:27
читать на русском

Законопроєкт "Про віртуальні активи" надасть юридичний статус криптовалюті, а міжнародні криптобіржі зможуть вийти на український ринок.

Про це розповів український ІТ-підприємець Микола Удянський ексклюзивно для Парламент.ua.

Після того як документ підпише президент, криптовалюта отримає юридичний статус, учасники ринку зможуть в судовому порядку захищати своє право на віртуальні активи, а на український ринок зможуть вийти міжнародні криптобіржі, - повідомив Микола Удянський. 

Він зазначив, що ринок встав на шлях легалізації завдяки цьому документу. Відтепер бізнес зможе працювати офіційно і зможе захистити власні віртуальні активи. У свою чергу Україна отримуватиме додаткові надходження від податків.

Регулювати цей ринок буде Мінцифри. Однак в окремих випадках повноваження будуть у Нацбанку і Національної комісії з цінних паперів, - пояснив експерт.

Він додав, що завдяки законопроєкту "Про віртуальні активи" фінансовий моніторинг криптовалютного ринку буде відбуватися відповідно до рекомендацій FATF (Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей).

Додатково в Україні з'явиться новий орган - Національна служба з регулювання обігу віртуальних активів. Вона відповідатиме за видачу криптокомпаніям дозволів на роботу в Україні.

Нагадаємо, закон про легалізацію криптовалюти, який Верховна Рада ухвалила 8 вересня, у кращому випадку запрацює лише через рік.

Читайте також

1