Криптовалюта в Україні: навіщо потрібна її легалізація

Нині криптобізнес не може юридично оформити свою діяльність в Україні
Срочно
Криптовалюта в Україні: навіщо потрібна її легалізація
Криптовалюта (Фото: pexels)
8 Вересня 2021, 21:17
читать на русском

Україні потрібна легалізація криптовалюти для того, щоб криптобізнес міг юридично оформити свою діяльність.

Про це повідомив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, передає РБК-Україна.

Легалізація віртуальних активів потрібна для того, щоб криптобізнес, який вже працює на українському ринку, міг вийти із тіні, - заявив Борняков.

За його словами, криптобізнес не може юридично оформити свою діяльність в Україні відсутність закону "Про віртуальні активи", який необхідний для захисту прав і встановлення правил для компаній, які займаються криптобізнесом.

Криптобізнес не може юридично оформити свою діяльність в Україні тому, що відсутній юридичний простір, щоб це зробити. Профільні компанії не можуть залучити інвестиції, брати банківські кредити тощо, - повідомив заступник Мінцифри.

Він пояснив, що після прийняття закону, криптобізнес зможе легально працювати з банківською системою й капіталізувати свою діяльність.

Нагадаємо, обіг криптовалют в Україні становить 1 млрд грн на добу, а вкладення у цифрові гроші у 50 разів перевищують інвестиції в цінні папери.

Читайте також

1