Нардеп сказав, коли закон про легалізацію криптовалюти запрацює в Україні

Криптовалюта є окремим типом активу, який має відповідно оподатковуватись
Важливо
Нардеп сказав, коли закон про легалізацію криптовалюти запрацює в Україні
Криптовалюта (Фото: pexels)
9 Вересня 2021, 18:08
читать на русском

Закон про легалізацію криптовалюти, який Верховна Рада ухвалила 8 вересня, у кращому випадку запрацює лише через рік.

Про це розповів депутат від "Слуги народу" та один зі співавторів закону про криптовалюту Олексій Жмеренецький в етері 24 каналу.

За його словами, криптовалюта є окремим типом активу, який має відповідно оподатковуватись. При цьому в Україні готують зміни до Податкового та Цивільного кодексів.

Передбачаємо, що підготовка й ухвалення змін займе пів року. Також Міністерство цифрової трансформації має розробити реєстр і підзаконні нормативно-правові акти. Думаю, цей оптимістичний сценарій – на повну запрацює приблизно через рік, - сказав Жмеренецький.

Нардеп зазначив, що вже давно у світі транзакції криптовалют не є анонімними. Всі спецслужби, які також працюють із Національною агенцією з питань запобігання корупції, відстежують транзакції.

Неможливо сховати гроші незаконним шляхом. Також ухвалили ще 2 роки тому зміни до закону про запобігання фінансування тероризму і відмивання грошей. Там встановленні правила фінансового моніторингу, - додав Жмеренецький.

Нагадаємо, обіг криптовалют в Україні становить 1 млрд грн на добу, а вкладення у цифрові гроші у 50 разів перевищують інвестиції в цінні папери.

Україні потрібна легалізація криптовалюти для того, щоб криптобізнес міг юридично оформити свою діяльність.

Читайте також