Стала відома сума збитків, яку завдали окупанти на Чорнобильській АЕС

Більшість украденого обладнання, яке було оснащене GPS-трекерами, наразі перебуває на території прикордонних областей Білорусі
Стала відома сума збитків, яку завдали окупанти на Чорнобильській АЕС
Чорнобильська АЕС, ЧАЕС / Фото: facebook.com/dazv.gov.ua
2 Червня 2022, 19:57
читать на русском

Російські військові знищили та вкрали майна Чорнобильської атомної електростанції на суму понад 135 мільйонів доларів.

Як про це заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, повідомляє The Washington Post.

Вартість заміни того, що було втрачено (внаслідок вторгнення військ РФ - ред.) дорівнює понад 135 мільйонам доларів. Програмне забезпечення, яке було зроблено спеціально для ЧАЕС, є незамінним, - заявив Крамаренко.

За його інформацією, росіяни викрали або знищили близько 698 комп'ютерів, 344 автомобілів, 1500 дозиметрів радіації та практично всі засоби пожежогасіння, що були у розпорядженні ЧАЕС.

Крамаренко зазначив, що більшість украденого обладнання, яке було оснащене GPS-трекерами, наразі перебуває на території прикордонних областей Білорусі.

Також росіяни планували захопити атомну електростанцію на довгий період. Вони на початку окупації направили туди співробітників "Росатома", які мали стати "новим керівництвом".

Читайте наш матеріал: Тимчасова окупація ЧАЕС: чому станція стала однією з цілей ворога та до яких наслідків готуватися Україні

Читайте також