Стали відомі суми одноразової допомоги мешканцям територій, затоплених вналідок підриву ГЕС

Наразі ОВА готують відповідні розпорядження, де визначають переліки постраждалих населених пунктів
Головне
Стали відомі суми одноразової допомоги мешканцям територій, затоплених вналідок підриву ГЕС
16 Червня 2023, 17:49
читать на русском

Кабмін виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для виплати допомоги населенню, яке постраждало внаслідок підриву Каховської ГЕС. Уряд провів нараду з міжнародними гуманітарними операторами. Наразі розробляється план невідкладної гуманітарної підтримки для мешканців підтоплених районів Херсонщини та Миколаївщини.

Про це віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук повідомила в ефірі національного телемарафону новин.

Зокрема, йдеться про одноразову грошову допомогу постраждалим. Наразі обласні військові адміністрації готують відповідні розпорядження, де визначають переліки постраждалих населених пунктів.

"Йдеться про одноразову грошову допомогу. Але її мають отримати всі, хто постраждав від лиха. Допомога вкрай необхідна, і люди на неї розраховують", – зазначила віцепрем’єрка.

Вже відомо, що жителі Херсонської та Миколаївської областей, які постраждали через повінь, отримають 5000 грн на людину. Одноразову виплату схвалив Кабмін. Крім того, ООН додатково виплатить людям по 6600 гривень.

Нагадаємо, програму компенсацій за зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій житло "єВідновлення" розширять й на підтоплені регіони. Мешканці постраждалих населених пунктів можуть розраховувати на компенсацію за житло, яке знищено внаслідок підриву Каховської ГЕС, у межах програми єВідновлення.

1