Стало відомо, чи підніметься ціна на пальне в Україні

Ситуація з поставками пального в Україні покращилася
Стало відомо, чи підніметься ціна на пальне в Україні
Бензин, АЗС Фото: istockphoto.com
14 Червня 2022, 15:28
читать на русском

Директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн вважає, що в Україні не відбудеться різкого підвищення цін на пальне.

Про це він повідомив "Фактам".

З великою впевненістю можу сказати, що поки не бачу передумов для подорожчання. Є у нас, так би мовити, запас міцності для того, щоб амортизувати можливе подальше подорожчання пального. Якщо будуть якісь критичні сценарії - зараз лунають прогнози $140-150 за барель - в такому випадку потрібно буде дивитися: може, тоді щось І станеться. Але поки у нас є $120-125 за барель, таких передумов (ред. для подорожчання бензину) немає, - сказав Сергій Куюн.

Він заявив, що зростання споживання нафтопродуктів в Європі є складністю та ризиком для України. Адже тоді стане складніше закуповувати пальне в ЄС.

Куюн наголосив, що нині ситуація з поставками пального в Україні покращилася, проте ще недостатньо для вільного продажу.

Є черги (ред. на АЗС), хоча вони і не такі великі, як були в травні. З позитивних новин - те, що ми вийшли на поставку обсягів, достатніх для критичної інфраструктури, для промисловості. Це найважливіше на сьогодні. Відповідно, все, що буде зверху, буде вже надходити на ринок приватних споживачів. Саме в цьому сегменті споживання ми поки бачимо недостатньо обсягів поставок. Сподіваюся, зможемо протягом місяця-двох поліпшити ситуацію, якщо не буде ніяких "сюрпризів" і форс-мажорів, - додав він.

Нагадаємо, черги на АЗС стали звичним явищем, оскільки дефіцит пального все ще присутній. Тому й вартість зростає. Відтак, автозаправні компанії скорегували вартість бензину, дизеля та автогазу.

Читайте також

1