Стало відомо, чи зможуть випусники скласти мультипредметний тест за кордоном

Для випускників організували три тестові сесії
Стало відомо, чи зможуть випусники скласти мультипредметний тест за кордоном
Школа Фото: Pexels
17 Травня 2022, 22:19
читать на русском

Випускники, які стали біженцями та знаходяться за кордоном, зможуть скласти національний мультипредметний тест та вступити до українських закладів освіти.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

Ми не маємо залишити цих дітей без права складання мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів освіти. Я звернувся до колег – міністрів освіти країн Євросоюзу – з проханням організувати в країнах Європи, Великобританії, Ірландії можливість проведення для наших випускників мультипредметного тесту. В нас залишається лише питання по Греції, Словенії і Хорватії. По всіх інших країнах вже опрацьовуються матеріали, - сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що тести не зможуть скласти школярі на тимчасово окупованих територіях, оскільки там заблоковані все державні реєстри. Проте діти, які нині знаходяться на окупованих районах, зможуть спробувати вступити до закладів освіті після основної сесії.

Але для будь-якого випускника ми організували мінімум три тестові сесії. Після закінчення вступу для дітей з тимчасово окупованих територій будуть передбачені ще можливості, при виїзді їх на підконтрольну Україні територію вони можуть спробувати вступити до закладів вищої освіти і пізніше, - пояснив Шкарлет.

Нагадаємо, час на проходження національного мультипредметного тесту (НМТ) в Україні збільшено до 120 хвилин.

Читайте також

1