Міносвіти збільшило час проходження національного мультипредметного тесту

Тривалість тесту становитиме 120 хвилин
Міносвіти збільшило час проходження національного мультипредметного тесту
Освіта, студенти, навчання Фото: Startup Stock Photos з Pexels
3 Травня 2022, 21:46
читать на русском

Час на проходження національного мультипредметного тесту (НМТ) в Україні збільшено до 120 хвилин.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

За його словами, після того, як було оприлюднено демонстраційний варіант НМТ, освітяни та батьки випускників зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.

На моє доручення Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що частина учасників не встигає виконувати останні завдання тесту. Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин, - написав міністр.

Раніше на проходження тесту виділяли 90 хвилин.

Раніше Центр оцінювання якості освіти опублікував демонстраційний варіант тесту, на якому можна потренуватися онлайн.

Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

Нагадаємо, абітурієнти у 2022 році складатимуть один національний мультипредметний тест, до якого увійдуть українська мова, математика та історія України, замість чотирьох тестів ЗНО.

Читайте також

1