Українські біженці можуть вступити до університету Німеччини за спрощеними умовами

Українцям при вступі не потрібна довідка з університету та шкільний атестат
Українські біженці можуть вступити до університету Німеччини за спрощеними умовами
Університет, студенти Фото: Pexels
22 Квітня 2022, 07:26
читать на русском

Українські біженці, які вчилися в 11 класі або на першому курсі в Україні, зможуть вступити до університетів Німеччини за спрощеними умовами.

Про це повідомили в DW.

Для українських біженців, які планують вступати до німецького університету, полегшили умови. Нововведення стосується тих, хто навчався останній рік у школі в Україні та через російське військове вторгнення не зміг скласти випускні іспити та отримати атестат, а також тих, хто розпочав навчання в українському виші, але з тієї ж причини не закінчив перший курс, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зазвичай для вступу до університету Німеччини потрібна довідка з вітчизняного вишу та шкільний атестат. Проте для українців зробили виняток.

Без відповідного документа студенти першого курсу можуть подавати заявку на навчальне місце безпосередньо до одного з університетів Німеччини. Вступні іспити зазвичай відсутні, але необхідні знання німецької мови, якщо спеціальність не англомовна. А одинадцятикласники можуть вступати до коледжу довузівської підготовки без атестату, - пояснили в повідомленні.

Зокрема, коледж довузівської підготовки - це підготовчі курси для абітурієнтів, які закінчили школу в одній з країн, що не входять до ЄС. Там допомагають перебудуватися під німецьку систему освіти, покращити знання з німецької мови та профільних предметів до рівня, необхідного для початку навчання.

Нагадаємо, цього року в Україні абітурієнти замість ЗНО складатимуть мультипредметний тест, який проведуть у три сесії.

Читайте також

1