В Україні розглядають можливість видати випускникам дипломи та атестати через "Дію"

Наразі опрацьовуються технічні аспекти новації
В Україні розглядають можливість видати випускникам дипломи та атестати через "Дію"
Диплом (Фото: pexels)
2 Квітня 2022, 06:24
читать на русском

Голова Комітету ВР із питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак припускає, що атестати та дипломи можуть видаватися в застосунку «Дія», зокрема, у зв’язку з російсько-українською війною.

Таке припущення він висловив в інтерв’ю ІА "Українські новини".

Дипломи та атестати можуть бути в базі єдиної державної електронної бази з питань освіти. Теоретично існує можливість видачі дипломів і атестатів в "Дії" і тоді буде набагато простіше тим, хто знаходиться за кордоном і в інших містах. Вони отримали в "Дії" атестат чи диплом, які узаконені, приходять в університет в іншій країні, де можуть сміливо його показати. Це все ж буде в базі, чому б і ні. Теоретично цей момент можливий, але тільки питання в можливості його реалізації, - зазначив Бабак.

Він розповів, що наразі опрацьовується технічна складова запровадження такої новації. За словами політика, для цього необхідно вносити певні зміни в низку чинних законодавчих актів.

Нагадаємо, в умовах війни Верховна Рада спростила ЗНО для школярів. Заплановано, що учні складатимуть мультипредметний онлайн-тест, який міститиме 60 завдань і триватиме 80 хвилин.

Читайте також

1