Стало відомо, чи зростуть восени ціни на сільськогосподарські продукти

Минулий рік був дуже складний, а харчі здорожчали до 30%
Важливо
Стало відомо, чи зростуть восени ціни на сільськогосподарські продукти
Овочі (фото: Pexels)
28 Липня 2021, 20:14
читать на русском

Міністерство аграрної політики очікує, що ціни на сільськогосподарські продукти стабілізуються та збалансуються цьогоріч.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в етері телеканалу "1+1".

За його словами, не варто забувати і про націнку від торговельних мереж, яку восени хочуть урегулювати на законодавчому рівні.

Ціни не просто не будуть зростати - вони збалансуються, оскільки минулий рік був дуже складний. Росли ціни на олію і на цукор. А цього року вони збалансуються, а також і на хлібобулочні вироби. Ціна зменшиться, але є одна базова річ, яку Міністерство вже у вересні буде рухати у парламенті. Йдеться про закон про внутрішню торгівлю, - сказав він.

Міністр додав, що потрібно навести порядок з торговельними мережами, які зловживають своїм монопольним становищем і роблять велику націнку. Він назвав абсурдною ситуацію, коли у Польщі ціна нижча на українську олію, ніж в Україні.

За словами Лещенка, вже у жовтні-листопаді ціни на сільськогосподарські продукти можуть знизиться не менше, ніж на 10%.

Нагадаємо, що цього року негода, зокрема пізня весна, згодом заморозки, спека, зливи та град, завдали аграріям клопоту. Так, найбільше постраждали зернові культури, а от для соняшників та кукурудзи дощі навпаки є ідеальною умовою.

Читайте також

1