Заморозки, спека та зливи: як негода вплине на врожай цього року

Аграрії зазнали клопоту від зміни погоди
Заморозки, спека та зливи: як негода вплине на врожай цього року
Поле з пшеницею (фото: Pexels)
28 Липня 2021, 18:18
читать на русском

Цього року негода, зокрема пізня весна, згодом заморозки, спека, зливи та град, завдали аграріям клопоту. Так, найбільше постраждали зернові культури, а от для соняшників та кукурудзи дощі навпаки є ідеальною умовою.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в етері телеканалу "1+1".

За його словами, цього року негода вплинула на терміни збирання врожаю. Через сильні дощі вони відтермінувалися на два тижні, але це не вплине суттєво на кількісні показники.

Так, дійсно, надмірні опади призвели до того, що збирання врожаю відклалося на два тижні. З однієї сторони через дощі є проблематика, особливо у південних регіонах, по збиранню ранньої групи зернових - ячменя, пшениці. А от на фазу вегетації кукурудзи і для соняшнику, вони зараз на етапі запилення, дощі навпаки є ідеальною умовою з точки зору отримання вологи, яка дасть можливість сформувати повноцінний врожай, - розповів міністр.

Міністр додав, що, якщо говорити загалом за кількістю опадів за цей календарний рік, то цього більш ніж достатньо для нормального прогнозованого для країни врожаю на рівні за 70 млн тонн

Нагадаємо, що в Україні від старту ринку землі 1 липня уклали 1757 земельних договорів.

Читайте також

1