Стало відомо, хто очолить парламентський комітет зі свободи слова замість Нестора Шуфрича

Комітет Ради очолить нардеп Ярослав Юрчишин
Стало відомо, хто очолить парламентський комітет зі свободи слова замість Нестора Шуфрича
Нестор Шуфрич Фото: novynarnia.com
29 Листопада 2023, 12:40
читать на русском

Новим головою парламентського комітету зі свободи слова замість заарештованого Нестора Шуфрича  може стати Ярослав Юрчишин (Голос).

Відповідну постанову вже внесено до Ради.

Нагадаємо, Комітет з питань Регламенту 20 вересня розглянув постанову про відкликання нардепа Нестора Шуфрича з посади голови комітету з питань свободи слова. До обрання нового голови, його обов`язки виконує Євген Брагар.

Депутат "Слуги народу" Євгеній Брагар відомий своїми скандальними висловами. Так, Брагар написав на волонтерку заяву у поліцію за дискримінацію російської мови. А згодом він порадив пенсіонерці "продати собаку", щоб сплатити рахунки за газ.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Суд заарештував нардепа Шуфрича на 2 місяці.

Під час обшуків у Шуфрича виявили герби Російської імперії, ордени з георгіївськими стрічками та кітелі. Також під час обшуків у Шуфрича СБУ виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.