Стало відомо, хто очолюватиме "Укрпошту" до 2023 року

Національним оператором поштового зв'язку керуватиме Смілянський
Стало відомо, хто очолюватиме "Укрпошту" до 2023 року
Автомобіль Укрпошти (фото: УНІАН)
29 Червня 2021, 11:09
читать на русском

Наглядова рада АТ "Укрпошти" подовжила контракт генерального директора Ігоря Смілянського ще на два роки – до 30 червня 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба національного оператора поштового зв'язку.

Зазначається, що кандидатуру чинного генерального директора одноголосно підтримали всі члени наглядової ради, включаючи представників акціонера "Укрпошти" – Міністерства інфраструктури України.

Генеральний директор "Укрпошти", коментуючи продовження контракту, зазначив, що йому за п’ять років керівництва АТ "вдалося зібрати в "Укрпошті" сильну команду управлінців і запустити під їхнім керівництвом низку реформ".

Зараз потрібно довести ці реформи до логічного результату, і я вдячний Наглядовій раді, міністру інфраструктури та президенту України за постійну підтримку, довіру і можливість довести розпочате до кінця. Бо попереду в "Укрпошти" ще відкриття поштового банку, будівництво сучасних сортувальних центрів та повна цифровізація країни з запуском пересувних відділень у найвіддаленіші населені пункти. Ці завдання покладені в основу стратегії 2022-2026, яку ми презентуємо вже восени, - сказав Смілянський.

В АТ зазначили, що за п’ять років роботи Смілянського на посаді гендиректора "Укрпошти" компанії вдалося вперше за довгий час вийти в значний прибуток.

Укрпошта суттєво оновила автопарк, покращила якість сервісу, запустила нові комерційні поштові продукти, які дозволили компанії збільшити прибутки, стала 5-тим в Україні провайдером послуг з прийому платіжних карток за кількістю POS-терміналів, а також суттєво покращила міжнародні рейтинги України серед операторів поштового зв’язку, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 2020 рік "Укрпошта" закінчила з прибутком в 165 млн грн, половину з яких перерахувала до державного бюджету у якості дивідендів.

Нагадаємо, у травні ЗМІ повідомляли, що гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський після завершення свого контракту 30 червня цього року буде претендувати на посаду голови правління "Укрзалізниці".

1