Стало відомо, хто успадкує статки королеви Єлизавети II

Королева залишила понад 500 млн доларів особистих активів
Стало відомо, хто успадкує статки королеви Єлизавети II
Королева Єлизавета Друга Фото: https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy/photos
12 Вересня 2022, 13:49
читать на русском

Король Карл ІІІ успадкує більшість активів королеви Сполученого Королівства Єлизавети ІІ після її смерті.

Про це повідомив американський телеканал CBC News.

Особистий статок королеви пояснюється її володінням мистецтвом, коштовностями, інвестиціями та нерухомістю, яка включає замок Балморал у Шотландії, де вона померла в четвер, та Сандрінгем-хаус в Англії. За оцінками Forbes, ці активи разом оцінюються в 500 мільйонів доларів, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у 2002 оці після смерті королеви-матері Єлизавета ІІ успадкувала близько 70 млн доларів, включаючи картини, колекцію марок, порцеляну, коштовності, коня.

Більшою частиною її особистого майна успадкує король Карл ІІІ. Своєю чергою спеціальний юридичний пункт звільняв королеву від сплати податку на спадщину щодо майна. Це застосують і до короля.

Додали, що Букінгемський палац також належатиме королю Чарльзу, проте маєток не вважають його приватною власністю, оскільки він перебуває у довірчому управлінні, таким чином ці активи король не може продати.

Перш ніж стати королем, Чарльз обіймав посаду герцога Корнуольського, що давало йому право керувати герцогством Корнуольським. Цю роль виконує особа, яка є спадкоємцем престолу, а це означає, що герцогство тепер буде передано старшому синові Чарльза, принцу Вільяму, - пояснили у виданні.

Додали, що герцогство Корнуольське охоплює понад 130 тисяч акрів землі вартістю 1,3 мільярда доларів. Проте ці активи не дозволили продавати Чарльзу.

Нагадаємо, 8 вересня Букінгемський палац повідомив про смерть Єлизавети ІІ. Престол перейшов її синові Чарльзу, який взяв собі ім'я Карла III.

10 вересня Карл ІІІ був оголошений королем Сполученого Королівства.