Стало відомо, коли в Україні підвищать розміри пенсій та соцвиплат

З 1 жовтня стартує програма підтримки пенсіонерів
Головне
Стало відомо, коли в Україні підвищать розміри пенсій та соцвиплат
Пенсія фото: УНІАН
3 Серпня 2022, 13:29
читать на русском

В Україні планують підвищити розмір пенсій та соціальних виплат до кінця року.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час телемарафону.

Йдеться і про пенсії, і про соціальні допомоги, які виплачуються малозабезпеченим, особам з інвалідністю та іншим категоріям людей, які потребують державної підтримки. Щодо пенсій, то з 1 жовтня стартує програма, яка у нас триває вже два роки, це підтримка пенсіонерів. Ми здійснюватимемо доплату в рамках цієї програми особам 70+, вони отримають по 300 грн доплати до своєї пенсії, - сказала Оксана Жолнович.

Вона зазначила, що ті, кому призначили таку надбавку минулого року, отримають її в проіндексованому вигляді.

За її словами, з 1 жовтня стартує програма підтримки пенсіонерів.

З 1 жовтня ми підвищуємо мінімальний рівень виплати пенсій для осіб старше 70 років, які мають повний страховий стаж, до 3 тис. грн. Людям, у яких менший страховий стаж, відповідно пропорційно також буде підвищуватись пенсійна виплата, - пояснила вона.

Також підвищиться розмір пенсій через незначне збільшення мінімальної заробітної плати в Україні. Вже в грудні відбудеться вдруге перерахунок пенсій та всіх допомог, тоді близько на 3,5% підвищиться прожитковий мінімум.

Нагадаємо, на пенсію у 55 років можуть піти низка категорій працівників залізничного транспорту та іншим громадянам України.

Читайте також

1