Стало відомо, коли в Україні запрацює COVID-паспорт

Україна працює разом з ВООЗ та Євросоюзом над сертифікатами з вакцинації
Стало відомо, коли в Україні запрацює COVID-паспорт
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
15 Травня 2021, 22:01
читать на русском

Від 1 липня в Україні можуть запровадити COVID-паспорт для вакцинованих українців.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) розповів на зустрічі з журналістами у Міністерстві охорони здоров'я у суботу, 15 травня.

За його словами, Україна одразу включилася у дві робочі групи:

  • Одна - по ВООЗ, яка проти введення будь-яких імунних паспортів, але вона впроваджує певний код, який містить деякі речі, котрі можуть говорити про те, що людина вакцинувалася.
  • Друга - по Євросоюзу, який один із перших сказав, що запроваджує певний документ, який дасть певні блага для вакцинованих людей або осіб з імунітетом в умовах карантинних обмежень. Тобто відвідувати концерти,  кінотеатри, ТРЦ й інші речі.

Тобто спеціалісти з України спільно з групою Євросоюзу і з ВООЗ напрацьовують технічні речі щодо цього документу, який запровадять після введення у Європі.

Ляшко додав, що попередньо планується, що сертифікат вакцинації запрацює вже від 1 липня 2021 року.

Я не є IT-спеціалістом, я не курую цей напрямок, але те, що я чув на брифінгу від голови МОЗ, то від 1.07 повинні бути готові ввести ці речі, - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, що Україна та Угорщина домовились укласти угоду про взаємне визнання сертифікатів вакцинації. Завдяки цьому громадяни зможуть подорожувати безпечно.

Читайте також