COVID-паспорти почнуть діяти в Євросоюзі

Єдині в ЄС санітарні сертифікати стануть доступні для громадян ЄС з 15 червня
COVID-паспорти почнуть діяти в Євросоюзі
Фото: Flickr
29 Березня 2021, 09:33
читать на русском

Єдині в Євросоюзі паспорти вакцинації (санітарні сертифікати) стануть доступні для громадян ЄС з 15 червня.

Про це ефірі телеканалу LCI ​​розповів комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, який курирує в Єврокомісії політику в сфері вакцинації.

Санітарний сертифікат буде містити інформацію про те, вакцинована людина від коронавірусу (і якою вакциною), чи хворів він раніше.

Він зазначив, що якщо у людини не буде такого паспорта вакцинації, то йому доведеться здати тест на коронавірус. Поки ж не уточнюється, чи стане з часом відсутність щеплення від коронавірусу підставою для відмови у в'їзді в країни Євросоюзу.

Читайте також

У санітарному сертифікаті буде вказано ім'я власника, дата народження, номер паспорта, відомості про вакцинацію (і назва препарату, яким громадянин виховувався), чи хворів він раніше коронавірусом чи ні.

Зразок паспорту вакцинації Фото: LCI


Контекст. Всесвітня організація охорони здоров'я виступила за запровадження сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу для перетину кордону, але наголосила, що такі документи не мають бути примусовими.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про проблеми із введення імунних паспортів в Україні. Він нагадав, що в Україні проживає категорія громадян, яких вакцинувати не можливо за медичними показниками. Тому люди з цих категорій не зможуть отримати відповідний документ.

1