Глава МОЗ розповів про проблеми із введенням імунних паспортів

Степанов вважає, що COVID-паспорт не позбавить від усіх проблем
Глава МОЗ розповів про проблеми із введенням імунних паспортів
Документи (фото: Pexels)
25 Січня 2021, 10:39
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про проблеми із введення імунних паспортів в Україні.

За його словами, з імунними паспортами є проблема.

Імунний паспорт — дуже тонка дискусія. У світі існує міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Такі форми використовувалися, наприклад, при вакцинації від жовтої лихоманки. Я не виключаю, що щось подібне може бути. Але знову ж таки — для чого і яким способом це використовуватиметься, - сказав міністр в ефірі каналу "Україна 24".

Він нагадав, що в Україні проживає категорія громадян, яких вакцинувати не можливо за медичними показниками. Тому люди з цих категорій не зможуть отримати відповідний документ.

Читайте також

Степанов зазначив, що імунний паспорт не позбавить від усіх проблем.

Напевно, можуть бути якісь обмеження. Це на рівні фантазії, коли ти приїхав до якоїсь країни та можеш не проходити самоізоляцію, не здавати тест, а якщо немає (COVID-паспорта. — Ред.), то повинен проходити. Тут існує дискримінаційний момент, — сказав він (досьє Степанова).

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

Читайте також наш матеріал: Світ майбутнього: для міжнародних подорожей люди отримуватимуть паспорти вакцинації 

1