В Україні можуть ввести COVID-паспорти для вакцинованих

Документ використовуватиметься винятково при перетині кордону
Головне
В Україні можуть ввести COVID-паспорти для вакцинованих
Фото автора Gustavo Fring з Pexels
12 Січня 2021, 11:13
читать на русском

Влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Про це повідомив під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка).

За його словами, після появи вакцини низка країн замінює поліси страхування на міжнародні свідоцтва про проведення вакцинації проти коронавірусу. Україна також розглядає це питання, але поки що не впроваджує, оскільки сьогодні це питання поки що обговорюється.

Це питання буде розглядатися після того, як ми чітко отримаємо інформацію чи унеможливлює поширення коронавірусу вакцинована людина, - сказав Ляшко.

Читайте також

За його словами, таке свідоцтво використовується винятково при перетині кордону.

Нагадаємо, оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

У Міністерстві охорони здоров'я планують вакцинувати 23 млн українців завдяки впровадженню плану вакцинації від коронавірусу. В державному бюджеті на 2021 рік на вакцини від коронавірусу закладено 2,6 млрд гривень. Також Україна повинна отримати вакцину в рамках механізму COVAX.