У ВООЗ вважають, що COVID-паспорти не потрібні для міжнародних поїздок

Наразі відсутні докази, що вакцинована людина є безпечною для суспільства
У ВООЗ вважають, що COVID-паспорти не потрібні для міжнародних поїздок
Люди, коронавірус (фото: Daily Mail)
26 Лютого 2021, 04:01
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що паспорти вакцинації від COVID-19 не повинні використовуватися для міжнародних поїздок. Наразі невідомо, як вони можуть захистити суспільство від поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як зазначають експерти ВООЗ, наразі відсутні докази, що вакцинована людина є безпечною для суспільства. Також у вчених немає підтверджень тому, що вакцинація істотно скорочує передачу коронавірусу між людьми. Тому людина, яка отримала щеплення проти COVID-19, все рівно може переносити та передавати вірус.

В організації вважають, що вакциновані пасажири не повинні мати можливості, щоб обійти чинні обмеження на поїздки.

Читайте також

За словами директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкла Райана, зараз сертифікати імунітету не рекомендуються як необхідні для міжнародних подорожей.

Це тому що, по-перше, вакцини не доступні для всіх, що може тільки обмежити, а не відкрити можливості для подорожей. По-друге, у нас зараз недостатньо даних, щоб зрозуміти, чи допоможе вакцинація припинити передачу вірусу, - зазначив Райан.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що влада в Україні планує вести реєстр вакцинованих від коронавірусу та вносити дані у міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.  Мета цього плану — протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 % населення України (20 млн людей).

Читайте також наш матеріалСвіт майбутнього: для міжнародних подорожей люди отримуватимуть паспорти вакцинації 

1