Стало відомо, коли запрацює система сповіщення населення від ДСНС

Тестування системи завершилося 23 вересня
Головне
Стало відомо, коли запрацює система сповіщення населення від ДСНС
Фото: ДСНС
29 Вересня 2022, 20:09
читать на русском
З 1 грудня в Україні запрацює система екстреного інформування Cell Broadcast. 

Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш під час брифінгу.

Ми завершили тестування по всій країні, яке проводили з 7 по 23 вересня. Всього за весь період тестування ми відправили у кожному регіоні вісім сповіщень, - сказав Роман Примуш.

За його словами, з грудня обласні військово-цивільні адміністрації інформуватимуть населення про загрози на місцях. Зокрема, про небезпечні погодні умови, можливий викид радіації чи інших хімічних елементів та про термінову евакуацію. Також ДСНС надсилатиме інструкції стосовно подальших дій.

Він зазначив, що після війни екстрені сповіщення надсилатимуть обласні держадміністрації, у складі яких будуть фахівці цієї системи. Також є можливість надсилати такі сповіщення централізовано по всій Україні.

Примуш наголосив, що тестування екстрених сповіщень показало, що повідомлення до абонентів надходять за пів хвилини.

На початку тестування ми мали 41 відсоток покриття абонентів, зараз система досягла 67 відсотків — це досить непоганий показник. Нам вдалося налаштувати операційні системи більшості смартфонів і моделі телефонів, які були випущені після 2015 року. Зараз ми працюємо над тим, щоб сповіщення могли отримувати телефони більш старих версій, -додав він.

Нагадаємо, 7 вересня 2022 року у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочалося тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell. 23 вересня, ДСНС завершила тестування.

Читайте також

1