Стало відомо, що знизить явку на місцевих виборах

58% опитаних відзначили, що вже визначилися, за кого голосуватимуть
Стало відомо, що знизить явку на місцевих виборах
Вибори в Україні (фото: volyninfo)
20 Жовтня 2020, 14:26
читать на русском

В голосуванні на місцевих виборах 25 жовтня планують взяти участь 61% українців, 18% вагаються з відповіддю (50/50), 7% - можливо візьмуть участь, а 13% заявили, що їх участь малоймовірно.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

У разі загострення ситуації з коронавірусом готовність взяти участь у виборах підтвердили 51%, ще 21% вагаються (50/50), 9% - можливо прийдуть на дільниці, 17% - малоймовірно, - йдеться у повідомленні.

За останні два тижні збільшилася кількість тих, хто готовий прийти на дільниці навіть у разі загострення епідемії.

Читайте також

При цьому 58% опитаних відзначили, що вже визначилися, за кого голосувати, 40% - не визначилися. Серед тих, хто зазначив, що обов'язково прийде на дільниці, визначилися - 73%.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 16-19 жовтня 2020 року серед 5 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.

Нагадаємо, що в Україні поліція відкрила вже 420 кримінальних справ через порушення на місцевих виборах. З них 88 справ за статтею про підкуп виборців.