Стало відомо, скільки країн світу можуть відвідати українці попри COVID-19

У МЗС України хочуть, щоб люди мали можливість подорожувати світом
Стало відомо, скільки країн світу можуть відвідати українці попри COVID-19
Аеропорт (фото: Pexels)
14 Січня 2021, 13:46
читать на русском

Станом на 14 січня українці можуть відвідати 83 країни світу попри пандемію коронавірусу, а це на 20 країн більше у порівнянні з кінцем 2020 року.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби).

Очільник МЗС зазначив, що при цьому необхідно дотримуватися правил безпеки та відповідних карантинних обмежень.

Зараз у світі 83 країни, куди, попри всі обмеження через пандемію, можуть в'їхати громадяни України. Станом на кінець минулого року це було близько 60 країн, - сказав він.

За його словами, Міністерство закордонних справ і надалі працювати, щоб попри всі складнощі, викликані пандемією COVID-19, українці мали можливість подорожувати світом.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв про сайт, де можна знайти всі правила перетину кордону з країнами, які мають обмеження через пандемію коронавірусу.

Також у разі введення локдауну в Україні не планували закривати аеропорти, оскільки це недоцільно. Кулеба заявив, що навесні вірусу в країні ще не було, і завдання було в тому, щоб перекрити канали його можливого попадання на територію України. Тоді мало сенс закриття аеропортів і заборона на в'їзд іноземцям. Зараз ситуація відрізняється. Вірус вже є всередині країни, як і у всіх інших країнах.

1