Стало відомо в яких регіонах не буде світла сьогодні ввечері

Аварійні відключення необхідні, аби відновити електропостачання на Київщині
Важливо
Стало відомо в яких регіонах не буде світла сьогодні ввечері
Електрична лампа (Фото: pexels)
10 Жовтня 2022, 16:51
читать на русском

Графік аварійних відключень електроенергії стосуватиметься Київської, Чернігівської, Черкаської областей та Житомира, жителям цих територій потрібно обмежити споживання електрики з 17 до 22 години вечора.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" в Facebook.

Сьогодні у зв’язку із пошкодженням ракетними обстрілами магістральних електромереж Київського регіону НЕК "Укренерго" ввело графік аварійних відключень споживачів у Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також Житомирі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обмежувати споживання електроенергії найбільше необхідно у вечірні години, коли традиційно спостерігається пік споживання за добу.

У зв’язку з цим закликаємо жителів Київщини та регіонів, де зараз діє графік аварійних відключень, добровільно зменшити споживання електроенергії у вечірні години – з 17:00 до 22:00. Рекомендуємо вмикати потужні побутові електроприлади, такі як пральні машини, бойлери, кондиціонери тощо, лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий, - зазначили в компанії.

Виконуючи ці прості рекомендації, ви убезпечите електромережі регіону від перевантажень та ризику додаткових аварій.

Відновлювальні роботи, які проводяться для того, щоб відновити нормальне живлення Києва та області, будуть виконані у найкоротший строк, додали у пресслужбі.

Нагадаємо, сьогодні вранці рашисти здійснили масовані ракетні атаки майже по всіх областях України. На цей час відомо про 47 поранених та 5 загиблих внаслідок ранкових обстрілів Києва. Загалом же по Україні щонайменше 10 людей загинули, ще близько 60 отримали поранення внаслідок ракетних ударів РФ.

1