Стало відомо, як цьогоріч відбуватиметься ЗНО в умовах пандемії

ЗНО необхідне тільки тим, хто збирається цьогоріч вступати до вишів
Стало відомо, як цьогоріч відбуватиметься ЗНО в умовах пандемії
Абітурієнти на ЗНО (фото: УНІАН)
5 Травня 2021, 05:40
читать на русском

Стало відомо, які заходи безпеки вживатимуть перед та під час проведення ЗНО, аби убезпечити педагогів і учасників від зараження коронавірусом.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Усі учасники ЗНО зобов'язані дотримуватися протиепідемічних заходів, бути в масках, мати при собі і користуватися антисептиками, - розповів в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

На вході в пункти тестування вимірюватимуть температуру, а приміщення будуть провітрюватися і дезінфікуватися.

Під час тестування в аудиторіях перебуватиме максимум по 15 учасників і по два інструктори, як того вимагають правила. Так, між учасниками в аудиторії обов'язково буде дотримано принципу соціального дистанціювання, яке також буде забезпечено біля входу до приміщень пунктів тестування, - розповів керівник УЦОЯО.

Щоб убезпечити педагогів, які працюють на ЗНО, МОЗ запропонував їм добровільно провакцинуватися до початку тестів. Якщо людина відмовиться, їй не заборонять брати участь у проведенні ЗНО.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє учнів загальноосвітніх шкіл від проходження державної підсумкової атестації у 2021 році через пандемію коронавірусу.

Читайте також

1