Стало відомо, як ЄС відмовлятиметься від російського газу

У 2021 році близько 45% імпорту природного газу в ЄС було з росії
Стало відомо, як ЄС відмовлятиметься від російського газу
Прапор Росії
5 Червня 2022, 14:39
читать на русском

У Європейському союзі розробили план відмови від імпорту російського газу.

Про це повідомив єврокомісар по внутрішньому ринку Тьєррі Бретон в ефірі телеканалу Europe 1/CNews.

Нам доведеться якнайшвидше звільнитися від російського газу і відновити нашу автономію, тому що володимиру путіну не подобається європейський проєкт, - сказав Тьєррі Бретон.

Він зазначив, що минулого року, 2021, близько 45% імпорту природного газу в ЄС було з росії. Загалом ЄС з росії імпортує 155 млрд кубометрів на рік.

Цей новий план буде включати 50 млрд кубометрів імпорту зрідженого природного газу з США або Катару, додаткові 10 млрд на існуючих трубопроводах, прискорення морських вітряних турбін і фотоелектричних панелей, що представляють собою 25 млрд кубометрів, - пояснив він.

За його словами, ЄС також розглядає перезапуск вугільних електростанцій.

Нагадаємо, кілька днів тому країни-члени Європейського Союзу погодили шостий пакет санкції проти росії, завдяки якому росія може втратити близько 25 мільярдів доларів.

За даними Bloomberg, заборона поставляти нафту через море призведе до втрати рф бизько 10 мільярдів доларів від експорту. Компанії змушені будуть продавати нафту в Азію, де баррель російської Urals коштує на 34 долари дешевше барреля еталонної Brent.

Читайте також

1