Стало відомо, як військову службу зарахувати до трудового стажу

Для підтвердження військової служби необхідно надати документи
Стало відомо, як військову службу зарахувати до трудового стажу
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
29 Вересня 2022, 21:47
читать на русском

Військова служба може бути зарахована на пенсійного стажу.

Про це повідомили на "Юридичному порталі України".

Таким чином відповідно до статті 8 Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" військова служба зараховується до страхового стажу українця, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю та до стажу державної служби.

Проте потрібно надати документи для підтвердження військової служби, у цивільній обороні, Держспецзв'язку, органах держбезпеки, розвідувальних органах:

  • військові квитки
  • довідки архівних та військово-лікувальних установ
  • довідки військових комісаріатів, військових частин та установ системи Міноборони, МВС, МНС, Мінінфраструктури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ДПС, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, Держприкордонслужби, ДПтС, ДСНС.

Своєю чергою військова служба у складі діючої армії під час бойових дій зараховується до трудового стажу виходячи з довідок військових комісаріатів, які видаються в порядку, що визначає Міноборони. Довідки, видані згідно з порядком МВС, приймаються для підтвердження служби в органах внутрішніх справ Нацполіції.

Нагадаємо, чоловіки-військові в Україні можуть виходити на пенсію у віці 55 років, жінки у 50. За вислугою років кадрові військові можуть вийти на пенсію раніше.

Читайте також